pátek 22. května 2015

Brány do pekla

Na světě existují spousta míst jak se dostat do pekla, jedná se o jakési brány. Jsou to jakési portály, ústí pekla. Jeskyně, sopky, hladiny moře, to mohou vše být vstupy do pekla. Jsou to legendy o podsvětí? V srdci Nikaragui, se nachází sopka Masayja, známe jí i pod jménem Ústí do pekla, je tak hromná, že nevíme kam vede. Na hraně kráteru sopky stojí kříž, který značí tajemnou historii sopky. Láva vykutala v jeskyních chodby a chodbičky, jsou zajímavé, ale taky tajemné. Pokavaď byste se dostali až ke kráteru,ucítíme pod nohami jak se oheň hýbe, jak žije přímo pod Vašimi nohami. Dřív se této sopce dokonce obětovávali lidi, ženy, děti atd.






Španělský mnich který se vydal do nitra sopky, vešel tam pouze s krucifixem, šel přímo do kráteru, byl velmi kurážný, uviděl uvnitř ohnivou rokli, a domníval se, že se jedná o pekelnou bránu. Mnich byl přesvědčen, že se jedná o skutečné peklo, kde lidé trpí za své činy, místo trestu. Mniši tam vztyčili kříž a ještě 500 let zde kříž stojí dále. Je spousta legend o Mesaye. Už starý Řekové o ní mluví i jiné kultury. Všechny zprávy o pekle jsou stále stejné, záhrobí si je stále podobná, ať už to člověk nazývá jakoli. V literatuře a dějinách se stále mluví o pekelné bráně. Různá náboženství, různé kultury, mluví o stejné věci. Existuje opravdu peklo? Lidé i dnes v 21 století nějak podvědomě ví, či cítí, že peklo prostě je, i když to přímo neřeknou. Někteří lidé tvrdí, že peklo viděli. Existují nebe a i peklo? Je hodně lidí kteří se dostanou na okraj smrti - klinická smrt a podobně, se dostali k branám pekla, někdo zase viděl andělskou bránu, božské světlo atd. (Mám bohužel zkušenost s blízkostí smrti, jako malé dítě jsem se topila a neviděla jsem tunel, ale obrovské světlo, zář, světlo, ale tak emotivně silné, něco co mně mělo opravdu rádo, jako všechna láska světa) … o tom, ale někdy jindy J Po celá staletí se setkáte o mýtech o peklu, ať už v blízkosti smrti, či výstupy z těla, nebo vize. Je to něco, co je reálné, je to tu už od samotného začátku světa. V pekle nejsou čerti, ale spíše padlé duše. Přeci Satan byl Andělem, kteří byl nakonec shozen z nebe za své chování, za pomlouvačnost a našeptávání. Satan v různých překladech znamená našeptávač. Májové věřili že jeskyně Šibalba je vstupem do pekla. Nachází se v jižní Americe. Májský posvátný spis, mluví o pekle. Někteří lidé, kteří se do jeskyně dostali už ven nevyšli, z májské mytologie víme, že člověk cestou do pekla prochází různými komnatami, člověk měl projít nástrahami. Každý krok do pekla je plný nebezpečí. Uvnitř jeskyně se dá nacházet lidské ostatky. Májové vodili své lidské oběti dovnitř jeskyně a tam je obětovali. Nikdo se ven nedostal. Egypťané věřili, že duch mrtvého projde dveřmi do pekla. Anduat znamená popis podsvětí, jsou to hieroglyfy, nebo něco tomu podobné.



Je mnoha kultur, mluví se o tom v literatuře, točí se na to filmy, naleznete to úplně všude, jen si neumíme přesně představit co vlastně peklo je. Opravdu peklo asi bude, a je na každým z nás co si pod tím lidé představí, ale tvoří to jakousi hranici po smrti a podle toho nějak podvědomě jednáme, je jedno jestli jste věřící či ne, ale každý to nějak máme v sobě zakořeněné, dobro - nebe, zlo - peklo.

Krásný den přeje Dariya Iczkova


 

Žádné komentáře:

Okomentovat