sobota 6. června 2015

Přejte druhým a Vám se bude dařit a bude Vám přáno

Hodně lidí je závistivých a hodně věcí si drží zuby nehty, bojí se opustiti zaměstnání, aby na jeho místo nepřišel někdo jiný. Bojí se, a nepřejou ostatním úspěch. Když se v okolí objeví někdo lepší než je on sám, je okamžitě rivalem, je okamžitě za škodnou v lese, na jeho místě. Jediné co bude následovat bude válka. ...

Lidé vedle sebe nesnesou někoho, kdo je chytřejší, hezčí, šikovnější atd. Je to věčná škoda toto lidské myšlení, protože se od "lepší" můžeme zase něco nového naučit. Není naším úkolem závidět a mstít se a nebo se tzv opičit. Je přeci fajn mít vedle sebe člověka co něco dokázal, nebo co ví něco víc než vy, nebo je prostě oblíbený. Můžeme s takového člověka mít přeci i profit, myslím tedy v tom dobrém slova smyslu. Může nám pomoci, může Vás navést třeba na jinou a lepší cestu.



Pamatujte si, že když budete přát druhým, bude přáno i druhým. jsou to přeci jednoduché počty. Je to zákon přitažlivosti. Když budeme přát okolí, lidem a přátelům přát tu práci, toho partnera, ten život, ty peníze .... i nám bude přáno. Mnoho lidí nevěří, ale je tomu opravdu tak. Spousta z nás všechno chce hned, hodně a bez práce. Na to, aby člověk mohl být nějak respektován, obdivován, být úspěšný, přesvědčivý, oblíbený tak musel něco pro to udělat. Každý si musí to své vyšlapat a pevně si za tím jít a nenechat se odradit závistivci. Prostě přejte. Neříkejte a nepomlouvejte, že on či ona přišli ke štěstí snadně a že pro to nic dělat nemuseli. Ano i takový lidé jsou, ale závist je špatná. Prostě jim to přejte. Nikdy nevíte, jaký třeba tento člověk měl minulý život, co mohlo potkávat jeho "karmický" rod a navíc je opravdu všechno o penězích.

Já jsem se taky vždy bála, že se třeba najde někde někdo, kdo bude v něčem lepší než já, ale mně to vždy říkalo, že na sobě musím víc a víc zapracovat, ale také jsem se bála. Strach je důležitý, ale nesmí nás ovládnout ty špatné myšlenky, že třeba za nic nestojíme, že jsme k ničemu a že ten, kdo je lepší než vy vám stojí v cestě a musíte ho prostě sesadit, dostat ze své blízkosti. Tak to opravdu není a je to jen v našich hlavách. Když se Vám daří, také přeci chcete, aby Vám bylo přáno, aby jste se o tu radost z úspěchu mohli podělit.

Je to v naší hlavě a tak to prosím můžete změnit. Je to pouze vzorec chování naší společnosti, naší výchovy rodičů atd, ale není to správné. Přejte sobě, přejte ostatním a bude Vám přáno a bude se Vám dařit a bude se dařit i vaším přátelům a rodině. Tomu věřte,

napsala Dariya Iczkova


 

1 komentář:

  1. Nevím, jestli bude přáno, ale rozhodně je to příjemnější pocit, než se zatěžovat závistí. :)

    OdpovědětVymazat